Amila Lukić

Instruktorka Hata Joge


Mob: 064 9838338

 

Ponedeljak i sreda:

09:00-10:30h Hatha joga srednji nivo i
18:30-20:00h Hatha joga napredni nivo


Utorak i četvrtak: 18:30-20:00h Hatha joga početni nivo

 

Jogu vežba i uči od 2000. Do 2009. vežbala je i učila kod poznatog novosadskog učitelja joge, prof. dr Dragana Petrovića. Zvanje i sertifikat joga instruktorke stekla je 2009. Pohađala je i završila školu za joga instruktore “Vidya Yoga” (www.vidyayoga.net) učitelja Dragana Lončara u Beogradu. Šestomesečni intenzivni kurs od 200 sati treninga u skladu je sa standardima Američke joga alijanse. Od 2009. samostalno drži časove.

Učila je i usavršavala se na seminarima šedou joge (Shadow Yoga www. shadowyoga.com) kod Šandora Remetea i Andreja Rožnova. Pohađala je kurs aštanga joge koji je u Novom Sadu držao američki učitelj joge Dilan Bernštajn (Dylan Bernstein-www.stillnessinaction. com).

 

Hatha joga

Hatha joga je namenjena širem krugu ljudi koji jogu vežbaju prvenstveno zbog poboljšanja fizičkog stanja organizma. Hatha podrazumeva joga položaje (asane) i osvešćeno disanje (pranajamu). Ovaj stil vežbanja je mešavina dve najuticajnije škole joge u svetu: Ajengar (Iyengar – www.bksiyengar.com) i Aštanga (Ashtanga – www.kpjayi.org). Časovi su tematski koncipirani i svaki čas je drugačiji. Na jednom času su dominantne vežbe za ramena, na sledećem su vežbe za kukove, poseban čas su stojeće asane koje najviše angažuju noge, zatim čas na kome se rade obrnute asane, čas s asanama kod kojih je dominantno savijanje ka napred ili savijanje ka nazad itd. Čas traje 90 minuta.